lørdag 18. august 2012

Intet lys i tunnelen

Jeg er ganske så fortvilet og lei etter en veldig dårlig konsultasjon hos revmatologen i går. Jeg hadde så store forhåpninger om at han kunne hjelpe meg, men de drepte han etter kort stund.

Jeg hadde tatt blodprøver på forhånd, og fyllt ut skjema om alt som var vesentlig ang. meg og min famile.

Han startet konsultasjonen med å si at nå skulle vi glemme alt som sto på skjermen og han skulle spørre meg ut. Men, det som han var opptatt av, var hvor mye smerter jeg hadde i skuldrene, når dette begynte, etc. og når jeg svarte, fikk jeg til svar at "nå svarer du ikke, du forteller, det er ikke dette jeg er ute etter". Dette skjedde om og om igjen. Hadde jeg visst noe om dette så hadde jeg selvfølgelig prøvd på forhånd å huske hvilket år dette eller dette begynte.

Men dette var jo ikke grunnen for at jeg oppsøkte ham. Han skulle hjelpe meg å finne ut av hvorfor jeg hadde så mye plager under føttene og ikke var i stand til å bevege meg noe særskilt, og må sitte i rullestol. Dette ga han fullstendig blaffen i. Hver gang jeg prøvde å si noe, så fikk jeg svaret: "du svarer ikke på det jeg spurte om, du forteller". Jeg forstår fremdeles ikke forskjellen.

Men jeg fikk en diagnose ang. skuldrene mine: Polymyalgia revmatica. Men, smertene jeg har i skuldrene kan jeg leve med, det kan jeg ikke med krampene under føttene, hvert minutt i døgnet. Uansett hva jeg prøvde å si, så var han totalt negativ.

Etter en stund så spurte jeg om han ikke skulle ha skjemaet som jeg hadde fyllt ut, og han så at , "joda, bare legg det der". Han gadd ikke se på dette engang.

Til slutt spurte han om jeg ville prøve kortisontabletter, og da tenkte jeg at kanskje dette kan hjelpe, og jeg sa ja med en gang. Dette skulle jeg ta i 1 mnd. og deretter ringe ham (han skulle ikke ta betalt for telefonkonsultasjonen).

For en drittsekk. Han hjalp meg ikke med det som var galt, han avbrøt meg hele tiden når jeg prøvde å ta dette opp, og plagene jeg har i hendene og fingrer var bagateller. Jeg har i flere år hatt problemer med fingrene som er kroketet og alltid vonde, og jeg har fått beskjed om at det er gikt, noe han sa var bare tull.

For denne behandlingen som varte ca. 1/2 time betalte jeg kr. 1.950,-. Jeg er fremdeles skikkelig rasende på hele oppførselen hans.

Vurderer å sende inn klage, for dette var rett og slett en vits av en konsultasjon.

I mellomtiden nyter jeg i hvert fall omgivelsene rundt meg.

Telysglasset til venstre for blomsteroppsatsen fikk mor av oss i fjor sommer. Nå tenner jeg lys for henne i denne hver kveld.Jeg venter fremdeles på å få et svar om jeg får opphold i rehabiliteringssenter. Dette tar på både psykisk og fysisk. Men før dette kan skje, så har vi en begravelse vi skal ha for min kjære mor.

                                                            Klem fra Kirsten

14 kommentarer:

 1. Hei.
  stakkars deg,for en grusom konsultasjon.
  jeg vet hvordan du har det,fordi jeg har vært på en lignende konsultasjon der jeg ikke ble hørt i det hele tatt. og det endte med vektoppgang på 70kg, mot min egen vilje. jeg fikk INGEN sympati,ingen empati og ingen forståelse og ingen hjelp mot sykdomen.

  skulle trodd de mente at vi går til konsultasjon bare for moro skyld. for oss er det dønn alvor,og kanskje skulle legene prøve å huske på hvor nervøse,redde og lei oss vi kanskje også er oppi situasjonen. MAKAN!!

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk for gode og varmende ord.<3

   Klem fra Kirsten

   Slett
 2. synes det er vondt å lese at du må igjennom alt dette....du trenger en opptur nå!
  skulle ønske du hadde så flaks å komme til en som faktisk kan hjelpe deg.

  Du er i allfall imponerende positiv til livet ellers!

  klem tone

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Tone.<3 Det er godt å ha så gode venner i en vanskelig tilværelse.<3

   Klem fra Kirsten

   Slett
 3. Trist lesning, skulle ønske av hele mitt <3 at du fikk hjelp til plagen dine Kirsten .
  God klem fra meg <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Ingrid.<3 Som jeg svarte Tone så er det godt å ha så gode venner når man har det vanskelig.<3

   Klem fra Kirsten

   Slett
 4. Fysj for ein ubehagelig fyr, dessverre finst det slike også i helsevesenet. Vi har møtt eit par vi også, men dei vi har rundt prinsen no er vi veldig fornøgde med :) sende deg ein god klem Kirsten <3 og lykke til med begravelsen til ei kjær mamma. Sissel

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, SisselAstrid.<3
   Mye styr også med begravelsen, men nå begynner alt å falle på plass, heldigvis.<3

   Klem fra Kirsten

   Slett
 5. Hei Kirsten
  - kom over bloggen din via facebook siden
  "For oss som er hekta på interiør" og tok
  så en titt inn her til deg... Så trist å
  lese at du plages og for en forferdelig
  konsultasjon du har fått! Håper du finner
  en annen lege som kan hjelpe og høre på
  hva du sier - dette er ikke noe kjekt...
  - sender deg en klem jeg ღ hilsen Mette

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Mette.<3 Så utrolig hyggelig at du fant bloggen min.<3

   Jeg har jo også interiørbloggen min: http://casaidylle.blogspot.com
   Ta gjerne en titt der også Mette.<3

   Klem fra Kirsten

   Slett
  2. Mette, deg husker jeg fra tidligere.<3 Kjente igjen bildet ditt, men det er en god stund siden.

   klemklem

   Slett
 6. Dette var jo virkelig trist Kirsten og jeg er veldig, veldig lei meg på dine vegne! Forstår at du er frustrert og lei deg over behandlingen du fikk men jeg er dessverre ikke overrasket :( Den viktigste oppgaven til en lege i mine øyne er å vise medmenneskelighet men der svikter det altfor ofte! La oss virkelig håpe at det kan skje noe positivt framover og at du får plass på rehabiliteringssenteret! Ikke gi deg i jakten på en lege som behandler deg slik du fortjener! God klem og varme tanker til deg fra meg <3

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Beate.<3 Jeg føler at jeg har fått enorm støtte fra så mange, og det gjør godt.<3

   Klem fra Kirsten

   Slett
 7. Jøie meg for en type!! Helt forferdelig at det skal være sånn,men sånn er vel helse Norge generelt! Håper du møter på dyktige fagfolk som kan hjelpe deg:) Beundrer pågangsmotet ditt! Stå på Kirsten:)
  Klem Line

  SvarSlett